Jak si připravit KURKUMA LATTÉ, a 5 benefitů kurkumy pro zdraví

Kurkuma, indický šafrán, turmerik nebo haldí.

Řeč je o žlutooranžovém koření, které se vyrábí ze sušeného oddenku rostliny zvané kurkumovník dlouhý. Pro svoji zlatavou barvu a vyjímečné zdravotní benefity se jí také přezdívá zlaté koření. 

Věděli jste, jak vypadá kurkuma ještě předtím, než ji nasušenou a umletou koupíte od dědka kořenáře? 

Na fotce nahoře můžete vidět doslova poklady Země. Fotku jsem si vypůjčila od skvělé analytické chemičky Viky Tománkové, která píše o kvalitě potravin pro děti na svém blogu Pidižrouti.

Pravdou je, že při prvním pohledu na fotografii naše představivost zapracuje asi více, než bychom chtěli  :D. Ale zleva doprava jde o křen, zázvor, kurkumu a česnek.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *